2021. november 30., kedd

Magyar művészélet Münchenben - Lyka Károly - Jelenlegi ára: 720 Ft

Magyar művészélet Münchenben - Lyka Károly
Sorozatunk új kötetének színtere München. A század utolsó harmadában itt, a müncheni festészeti akadémián gyűltek össze azok a tanulni vágyó magyar festőnövendékek, akik főiskola híján idehaza nem részesülhettek megfelelő képzésben. Közülük kerültek ki a falusi élet romantikáját megörökítő zsánerképfestők, a hivatalos ízlésnek hódoló szalon- és reprezentációs művészet képviselői. De azok az alkotók is, akik a hatvanas-hetvenek évek fordulóján, Szinyei Mersével és Munkácsyval az élen, megújították a magyar művészetet. Ugyancsak München szülötte a Hollósy-kör, s ennek szűkebb magva, az a mintegy két tucat festő, aki a modern magyar festészet elindítójaként ismert nagybányai iskolát 1896-ban megalapította.
Lyka Károly, aki maga is művészként kezdte pályafutását, hosszú időt töltött Münchenben. A könyvében szereplő művészek legtöbbjét személyesen is ismerte. Műve ihletett kép a forrongó Münchenről, amelynek művészeti élete izgalmas és keserves, bohém és lelkesítő életformaként tárul fel az olvasónak.
A kötetet 16 színes és 64 fekete-fehér tábla illusztrálja.
Sorozatcím:: Lyka Károly Művei
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás éve: 1982
Kiadás helye: Budapest
Kiadás: 2.
Nyomda: Kner Nyomda
ISBN: 9631314162
Kötés típusa:: egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem: 102 oldal és 80 oldal képmelléklet
Nyelv: magyar
Méret: Szélesség: 14. 50cm, Magasság: 20. 00cm
Súly: 0. 30kg
Állapot: Jó
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**128332571**)]

Jelenlegi ára: 720 Ft
Az aukció vége: 2021-11-30 16:30 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts